ruiterroute-bestuur

Bestuur | Bestuursleden

VoorzitterMonique van der Werff
SecretarisAngela de Visser - Brevet
PenningmeesterDaniëlle Pladdet
BestuurslidJens Risseeuw
BestuurslidAstrid van Damme - de Dobbelaere

Monique van der Werff

MoniqueMijn naam is Monique van der Werff. Ik woon in Nieuwvliet en run samen met mijn man Chaletpark Hof het Zuiden.

Mijn liefde voor paarden is pas echt begonnen toen mijn dochter ging paardrijden.

Ons eigen paard kwam er in 2009, een lieve Quarter-merrie, Ghyslu genaamd.

Wat me toen direct opviel was dat er geen ruiterroutes in Zeeuws-Vlaanderen waren, terwijl er toch genoeg ruimte is en de infrastructuur alsmaar drukker wordt.

Mijn inzet voor veilige ruiter-en menroutes is destijds gestart na een naar ongeluk tussen een ruiter en een groep wielrenners.

In 2014 is toen Vereniging Recreatie Ruiters ZVL opgericht om ons te verenigen en als groep hiervoor te strijden.

Nu in 2022 is ook Stichting Ruiter-en Menroutes ZVL opgericht om het onderhoud, uitbreiding en promotie van deze ruiterroutes te regelen. We hopen dat er in de toekomst een heel ruiterroute netwerk in Zeeuws-Vlaanderen zal komen! Hiervoor ga ik me zeker inzetten!

Angela de Visser - Brevet

AngelaMijn naam is Angela de Visser en ik heb een Ierse Tinker, genaamd Thunder.

Al vele uren heb ik op de rug van Thunder vertoefd in de Zeeuws-Vlaamse polders. Dit doe ik namelijk het liefst. Lekker op buitenrit door de polder, in het bos of heerlijk over het strand. Door de vele buitenritten heb ik ook al veel meegemaakt in het verkeer. Overige weggebruikers weten vaak niet hoe ze moeten omgaan met een paard in het verkeer.

Wat we missen in Zeeuws-Vlaanderen zijn mooie ruiter- en menroutes waar wij veilig kunnen genieten van onze prachtige polders.

Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om het voor ruiters en menners veiliger te kunnen maken in het verkeer, zodat alle weggebruikers kunnen genieten van ons mooie Zeeuws-Vlaanderen.

Daniëlle Pladdet

Danielle-PladdetMijn naam is Daniëlle Pladdet en ik woon in Breskens. Als 12 jarige begon ik halverwege de jaren ‘80 op de rug van mijn pony rond te struinen door de polders tussen Biervliet en Waterlandkerkje. Van een ruiterpad had ik nog nooit gehoord, maar er was relatief weinig verkeer, en echt gevaarlijke situaties maakte ik maar weinig mee.

Na mijn studie – ik woonde toen in midden Brabant – reed ik veel door de natuurgebieden Kampina, Oisterwijkse bossen en vennen, en natuurlijk de Loonse/Drunense duinen. Die gebieden hebben naast wandel/fiets/mountainbikeroutes een schitterend uitgebreid ruiterpadennetwerk.

Terugverhuisd in 2010 naar Zeeuws-Vlaanderen miste ik dat heel erg, en merkte ik dat vergeleken met destijds de verkeers- en recreatiedrukte enorm toegenomen was. En dat daarbij de combinatie tussen ruiters en andere recreanten niet persé heel veilig is. Daarom zet ik me graag in om tot een mooi en veilig routenetwerk te komen in heel Zeeuws-Vlaanderen.

Jens Risseeuw

Jens RisseeuwMijn naam is Jens Risseeuw en ik ben landbouwer vlakbij Sluis. Daarnaast hebben mijn vrouw en ik samen Paardenpension De Vallei als neventak. Kleinschalig met aandacht voor elk individueel paard of pony. Voor de bezoekende trekruiters/menners hebben wij een klein eenvoudig appartementje.

Daarnaast ben ik bij diverse maatschappelijke organisaties actief als bestuurslid en/of vrijwilliger, waaronder Scouting Oostburg, Scouting Regio Zeeland en EHBO afdeling Cadzand. Daarnaast ook actief (geweest) in diverse ledenraden, commissies en klankbord groepen binnen de agrarische sector.

Ik ben dan ook jarenlang actief geweest als bestuurslid van de Vereniging Paardentoerisme Zeeland (VPZ) . Met die vereniging hebben we er voor gezorgd dat de paardensector meer, hoognodige,  aandacht heeft gekregen bij de overheden. Tevens hebben wij een routenetwerk, met kaarten, kunnen opzetten met rustplekken bij lokale ondernemers. Ondertussen zijn de ontwikkelingen op gebied van ict en gps zover vooruit dat het uitbrengen van kaarten weinig meerwaarde meer heeft. Het netwerk was digitaal beschikbaar via het routebureau van de VVV maar dat is opgehouden te bestaan.

Het is dan ook tijd voor een andere opzet en de nieuwe stichting sluit uitstekend aan op deze veranderingen. Daarom hebben we als VPZ er voor gekozen om aan te sluiten bij dit initiatief.

Als algemeen bestuurslid probeer ik het dagelijks bestuur zoveel mogelijk te ondersteunen in haar taken. Met mijn bijdrage hoop ik deze stichting tot een succes te maken.

Astrid van Damme - de Dobbelaere

Mijn naam is Astrid van Damme, eigenaar van Recreatiebedrijf Groede.

Ik rijd zelf geen paard, maar rijd geregeld mee met gasten op de koets.

Op onze minicamping ’Het Platte Putje” zijn gasten met paard van harte welkom. Deze gasten hebben als droom strandritten te maken met hun paard. Wanneer men niet aan het strand mag rijden te paard moet er een veilig alternatief zijn, dat tegelijkertijd de eigen ruiters en menners in onze regio ten goede komt. Naast het strand is onze omgeving prachtig, ook te paard en om te mennen.

Via de stichting hoop ik dat we als serieuze gesprekspartners bij divers projecten mogen aanschuiven en dat er op termijn een veilig en mooi netwerk tot stand komt.